Pohodništvo

Objavil v kategoriji Dejavnosti

Društvo izvaja dve pohodniški disciplini.

Gorsko pohodništvo pripravljata in organizirata člana Anton Ograjenšek in Terezija Ograjenšek. Letno planirata 4 lagodne gorske pohode med katerimi je v aprilu tradicionalni pohod na Hrastijek. Drugi pohodi pa so izvedeni po nezahtevnih gorskih poteh. Trasa pohoda se določi glede na zmožnosti udeležencev pohoda. Na pohode se po navadi odpravljajo z avtobusom kar omogoča, da se lahko udeleženci bolje sprostijo in pripravijo na pohod. Na njih uživajo v naravi ter med potjo nabirajo gobe in zdravilne rastline. Po zaključku uspešnega pohoda pa si privoščijo enolončnico, osvežijo suha grla in za korajžo iz njihovih ust zadoni pesem. Vsi dosedanji pohodi so bili dobro organizirani tako, da so se v dolino vrnili zadovoljni. V zadnjih letih se teh pohodov udeležuje približno 150 pohodnikov.                                                                                                                              Vodja pohodništva: Anton Ograjenšek

Vsako prvo sredo od aprila do novembra organizirajo pohode po krajevni skupnosti, lokalnih zaselkih in bližnji okolici, katere vodi Jožica Lobnikar. Cilj teh pohodov je spoznati ljudi, ki živijo tam, in spoznati zgodovino in znamenitosti obiskanih zaselkov. Za presenečenje pohodnikov pa poskrbijo prebivalci obiskanega zaselka, ki jim pripravijo pogostitev, napolnijo želodce in osvežijo suha grla. Pohodi so zelo poučni in zanimivi. Udeležuje se jih približno 15 pohodnikov.

Vse upokojence in ostale krajane vabijo, da se jim pridružijo v čim večjem številu na pohodih in tako spoznajo krajane naše čudovite krajevne skupnosti, kot tudi naše hribovje.

Vodja pohodov: Jožica Lobnikar