Moški pevski oktet

Objavil v kategoriji Dejavnosti

V društvu je že vrsto let obstajala želja po petju. V novembru 2013 pa se je ojunačilo 8 moških z željo po prepevanju in ohranjanju ljudskih pesmi. V svojo sredino so povabili mladega glasbenika Janija Grobelnika in ga nagovorili, da jim pomaga urediti glasove. Imenovali so ga za vodjo okteta in tako so se pričele pevske vaje. Župnik Janko Cigala je takoj ponudil prostore za vaje v župnišču. Njihov moto je ohranjati lepo slovensko pesem.

Zbirajo se vsako sredo od 18. do 20. ure na rednih vajah.

Moški pevski oktet deluje že dobro leto. V letu 2014 so imeli kar nekaj nastopov kot so nastop na Občnem zboru našega DU, peli so na otvoritvi 11.razstave ročnih del v Galiciji, v mesecu maju so nastopali na Občinski reviji pevskih zborov v Žalcu, imeli so samostojni nastop v Zdravilišču Laško v mesecu oktobru in nazadnje so s svojim petjem popestrili program za naše krajane, ki so praznovali 70.obletnico rojstva, katerega je pripravil KO RK Galicija.

V moški oktet želimo privabiti čim večje število pevcev,zato prosimo vse, ki imajo veselje do petja, da se nam pridružite in s tem popestrimo in obogatimo delovanje našega okteta. Kot že rečeno, je pevovodja okteta g.Jani Grobelnik, pri katerem izveste vse podrobnosti osebno, ali na telefonski št. 031 719 991.

 

 

         Pevovodja: Jani Grobelnik