Izleti

Objavil v kategoriji Dejavnosti

Tako kot ostala društva upokojencev, tudi mi vsako leto organiziramo nekaj izletov za naše člane. Glavni organizator izletov je predsednica DU Marina Srebočan.

Prvi izlet v letu je že tradicionalno organiziran tako, da obiščemo Brezje, kjer se lahko vsi, ki to želijo, udeležijo svete maše. Nato nadaljujemo pot, tako kot je načrtovana. Ostali izleti so organizirani tako, da spoznavamo vse pokrajine v naši lepi Sloveniji, občasno pa jo mahnemo tudi čez mejo obiskat sosednje države.

Glede na to, da so pokojnine majhne, je naše vodilo pri organizaciji takšno, da obiščemo in vidimo čim več zanimivosti, s kar se da nizkimi stroški izletov, da se jih lahko udeleži čim večje število članov in to nam večinoma uspeva.

Ker se naše društvo financira predvsem s članarino in skromno dotacijo s strani občine, morajo žal udeleženci izletov pokriti vse stroške sami. Zato smo na UO kljub pomanjkanju sredstev sklenili, da bomo vsakemu članu, ki se bo udeležil izleta, v letu 2015 omogočili brezplačno malico (bogat sendvič) na avtobusu.

Upamo, da se bodo naši člani tudi v naprej tako množično udeleževali izletov, saj je to najlepši način druženja in najboljši način za spoznavanje novih krajev in zanimivosti.

UO DU je že zmanjkalo idej kam na izlete tako, da bi ustrezalo čim večjemu številu članov društva. Želimo, da preko poverjenikov izrazite želje kam želite na izlet in koliko denarja ste pripravljeni odšteti za izlet, mi pa bomo poizkusili v čim večji meri upoštevati vaše želje in predloge.